LEES MEER ERVARINGEN

OP PAD MET BART IN ALICANTE

We hebben Bart ontmoet in Torremanzanas, een pittoresk dorpje net buiten Alicante, waar Tjitske en Martijn zorgen voor de stalling en de afhandelingen rondom de huur van deze Stoere Camper.

Tjitske kwam ons ophalen bij het vliegveld in haar olijfgroene Mercedes oldtimer en heeft ons onderweg verteld over de omgeving, de Spaanse eetcultuur en wat andere handige weetjes van het land. Ook zijn we kort even boodschappen gaan doen, zodat we de eerste voorraad voor onderweg konden inslaan.

Eenmaal bij haar prachtige woonplek, bovenop een berg met fantastisch uitzicht, zijn we Bart gaan inspecteren en inrichten met onze spulletjes.

Na een rij-oefenronde op het terrein hebben we de afdaling ingezet en is onze reis gestart. We hebben Bart lekker kunnen inrijden op de binnenwegen rond Alicante om hem uiteindelijk de Autoviá del Mediterraneo (A7) op te sturen op weg naar Granada. 

Bart hobbelt heerlijk relaxt met zo'n gemiddelde van 85 km p/u door het Spaanse landschap, waardoor we de tijd hadden om te genieten van de omgeving. Met het raampje open en de zon op het gezicht tuft het gemoedelijk rond door zo'n mooi en afwisselend land.

In twee weekjes tijd hebben we zo'n 2100 km afgelegd en veel gezien; de vrijheid die we ervaren hebben door te reizen met zo'n stoere camper heeft ons doen besluiten om uit te kijken naar een eigen campertje.

Niets zo rustgevend dan wakker worden aan zee, met een opkomende zon en het ruisen van de golven. En het voordeel van onze reis in de winter was dat we Bart zo'n beetje overal konden parkeren om te overnachten. Af en toe hebben we een camping opgezocht om een was te draaien of een uitgebreide douche te nemen, en ook dat is prima te doen en betaalbaar.

Bij terugkomst in Torremanzanas zijn we hartelijk ontvangen door Tjitske en hebben daar de nacht doorgebracht, om de volgende dag door haar gezellig mee op sleeptouw te worden genomen naar de lokale markt en het allerleukste tapasbarretje van Spanje.

We hebben met pijn in ons hart afscheid genomen van Bart, die ons stoer en trouw door het land heeft getrokken, en van onze gastvrouw Tjitske, en kijken nu al uit naar een vervolg in het komende jaar.

Bart huren is een absolute aanrader voor iedereen die op een alternatieve, basic maar toch comfi manier een vrijheid-blijheid vakantie wil meemaken.