Engelandvaarders 

De voorpret om met Ruud op vakantie te gaan was al een feest op zichzelf. Wat is er nu leuker dan met een "ouwe" legerbak een stevige tocht te maken? Vrijdag 25 april was het eindelijk zover. Op naar Aalsmeer om familie van de Hoef kennis met Ruud te laten maken. Na een enthousiaste uitleg van Erik en Karen voelde het indrukken van de knop op het dashboard als een startsein van een avontuurlijke tocht. Met het instemmende en tevreden gebrom van Ruud als bevestiging zette we koers naar Duinkerken om met de veerboot de overtocht naar het Engelse Dover te maken. 

Gelukkig waren de eerste kilometers al afdoende om Ruud goed aan te voelen zodat we klaar waren voor de volgende uitdaging........ LINKS RIJDEN! Nu ben ik van nature tegendraads en links en dit zal ongetwijfeld geholpen hebben om aan de juiste kant van de weg Ruud door het Engelse verkeer te loodsen. Daarnaast reden Tamara, Lissa en Jurgen actief mee zodat we zowel links als rechts voldoende ogen op de weg hadden gericht. Langs de zuidkust van Engeland trok het ene na het andere mooie uitzicht voorbij. Beachy Head, Seven Sisters, Durtle Door en Dartmoor National Park. Schitterende gebieden met smalle straatjes, hoge krijtrotsen, loslopend wild en hoge hagen. Ruud heeft het allemaal getrotseerd en waar onze ogen gericht waren op het Engelse landschap leek Ruud een attractie op zichzelf. Bewonderende en vrolijke gezichten werden afgewisseld door enkele misprijzende en afkeurende blikken van de upperclass met een wel erg ver opgetrokken stiff upper lip :) 

In Cornwall diende zich een weggetje aan met een hellingspercentage van 17% en een voor ons onbekend bord langs de weg. Gewoon doorrijden........lijkt het weggetje nu smaller te worden en komen de huizen nu niet erg dichtbij? Dan maar even de spiegels inklappen zodat Ruud zich tussen de muren van de typisch Cornische huisjes kan wurmen. Papa, er staan allemaal mensen naar ons te zwaaien....... Onderaan het smalle en voor grote voertuigen ongeschikte weggetje werd duidelijk dat Ruud hier niet welkom was. Na zestig keer het stuur omhalen kregen we Ruud gekeerd. De eigen wil van Ruud werd duidelijk en het leek alsof hij niet vrijwillig van plan was rechtsomkeer te maken en dit met het niet optimaal bekrachtigde stuur even extra in te wrijven. Met schouder als de hulk werden we door een haag van "enthousiaste" inwoners het dorp uitgezwaaid.......

Na het uiterste puntje van Cornwall, Land's End en St. Yves te hebben bezocht was het tijd om de terugreis in te zetten. Wederom een prachtige tocht langs Rosemund Peninsula. Even een pitstop bij camping Penmarlam en een avondje doorzakken in de pub "The old ferry inn". Wat gaat er boven een Engelse pint?  (De benodigde vloeistoffen van Ruud werden in tegenstelling tot ons s'ochtends op peil gebracht) Vervolgens weer terug naar Dover om via Calais na 2340 kilometer Ruud weer op stal te krijgen. 

Een geweldige ervaring en Ruud voelt inmiddels als een passend lid van de familie.... eigenwijs, no nonsense, vrolijk maar bovenal warm en betrouwbaar!

Ron, Tamara, Lissa en Jurgen van de Hoef

LEES meer ervaringen