Daan, Isa, Mark en Brenda

Daar gaan we dan ! Onze eerste stoere camper ervaring. Onderweg naar de Belgische Ardennen. En nog een uitstapje naar Luxemburg. Eerst maar is uitproberen en zien hoe het ons bevalt.

Als je alleen al instapt krijg je de kriebels. Wat een vrijheid.
Het onderweg zijn en het rijden is al een feest op zich.
Daan en Isa hebben genoten. De enige strijd was wie er voorin mocht zitten. :-)

Onderweg even stoppen? Geen probleem. Lekker even soepje opwarmen en picknicken en weer verder.
Onderweg veel bekijks gehad. Als we weer wegreden werden we uitgezwaaid alsof we beroemdheden waren. Ja de camper dan.

Kortom...voor herhaling vatbaar.
Wij zijn verkocht.  

Jeff, Vivian en Keessie

We hebben de oude leger ambulance van Karin en Eric mee, om een week door Normandië te toeren. Voor de deur laden we onze spullen in de sfeervolle Mercedes. Zodra we de straat uit rijden begint de vakantie!
De bus voelt heerlijk avontuurlijk, qua geluid, qua gewicht. In Zeeland gaan we voor het eerst in de bus overnachten, we krijgen een tip voor een mooi verlaten plekje in het plaatselijke café. Het blijkt een stuk ruige natuur aan de Westerschelde. Helemaal van alles verlaten. 's Nachts giert de wind om de bus, maar wij zitten veilig en warm binnen.

In Frankrijk volgen we de kronkelige D11 kustweg langs de kliffen en stranden van Normandië. Elke namiddag gaan we op zoek naar een kampeerstek. Al gauw ontdekken we dat de beste plekken zich aandienen aan het eind van een lukraak gekozen onverharde weg. Zo kamperen we een keer aan een verlaten strandweg. Met onze kont richting zee. Deuren open en gedrieën met boek liggend op bed, is het strand van ons. Gewassen en afgewassen wordt er in zee. En de enige mens die we zien is een kokkelzoeker. Een andere mooie plek is tussen 2 bloeiende graanvelden in. Het graanveld rechts van ons eindigt in een loodrechte klif, met ver daaronder strand en zee. We laten ons verrukken door de kleuren en geuren die ons omringen. Wanen ons alleen op de wereld.

Maar goed er is ook een avond dat het niet lukt een mooie verlaten plek te vinden. Tussen twee tot de tanden toe geoutilleerde glimmende campers in, brengen we uiteindelijk de nacht door op een parkeerterrein. Contact blijkt niet de bedoeling en als we 's ochtends wakker worden zijn we weer alleen. Na een uitgelaten spel tikkertje, vervolgen wij ook onze weg.

Lieve Karen en Eric, we hebben genoten. Van de vrijheid, het avontuurlijke kamperen en de mooie verlaten plekjes die je tegenkomt in je zoektocht naar een overnachtingslocatie. Hartelijk dank!

Lees meer ervaringen